We willen onze dienstverlening zo makkelijk mogelijk maken. Daarom kunt u bijvoorbeeld uw rijbewijs en paspoort digitaal aanvragen of verlengen. Dit kan nu ook met de gehandicaptenparkeerkaart. Wethouder sociaal domein Aart Slob bracht de eerste kaart bij de aanvragers thuis. “Juist voor inwoners die minder mobiel zijn, is dit een mooie aanvulling op onze dienstverlening.”

De gehandicaptenparkeerkaart is voor inwoners die niet ver kunnen lopen. “Het heen en weer rijden naar het gemeentehuis vraagt veel hen. Daarom is het fijn dat de kaart nu digitaal aangevraagd kan worden. Bijkomend voordeel is dat het een nieuwe kaart bij verlengen sneller in huis is.”

Mevrouw Verhoeven uit Huissen deed de eerste digitale aanvraag om de kaart van haar man te verlengen. “Ik vond het erg prettig dat het op deze manier kon. Het ging niet helemaal goed met de foto’s. Maar met een beetje hulp van een medewerkster van de gemeente lukte dit al best snel. Helemaal fijn dat de kaart gewoon thuis bezorgd wordt!”

Vraagt u voor de eerste keer de kaart aan? Dan moet u deze wel ophalen bij het gemeentehuis. Verlengt u de kaart? Dan krijgt u deze door PostNL aangetekend thuis gestuurd. Op www.lingewaard.nl/gehandicaptenparkeerkaart leest u meer informatie. En kunt u de kaart aanvragen of verlengen.

Dit is een persbericht van de gemeente Lingewaard

Foto: © Fons Sluiter