Op 10 november was het de dag van de Mantelzorg. Mantelzorgers jong en oud worden jaarlijks op deze bijzondere dag extra in het zonnetje gezet. SWL en gemeente Lingewaard spraken waardering uit voor alle mantelzorgers binnen Lingewaard en bedankten hen voor hun geweldige inzet dag en nacht.

Dit jaar was er helaas geen bijeenkomst mogelijk, maar deze helden mogen zeker niet vergeten worden. Daarom ontvingen alle mantelzorgers op deze dag een ‘bedankje’ in de bus. Wethouder Aart Slob ging op bezoek bij een van hen die samen met haar vader jarenlang zorg heeft gedragen voor haar moeder. Een bezoek om haar persoonlijk te bedanken en om te praten over haar verhaal en ervaringen.
Mantelzorger zijn gaat bij velen als vanzelfsprekend en zij staan hier vaak niet eens bij stil. Toch is het werk wat zij doen geweldig en in veel gevallen onmisbaar. Ken jij een mantelzorger? Zet deze dan op deze dag nog even extra in het zonnetje. Of op een van de andere dagen van het jaar!

Zorg jij zelf intensief voor een familielid of iemand uit je omgeving? Dan willen we jou graag extra ondersteuning bieden. Stuur een e-mail naar meldpunt@swlingewaard.nl of bel naar 088-255 25 55. Als je wilt, kun je dan bij ons worden ingeschreven als mantelzorger en volgend jaar ook een bedankje ontvangen.