Staatssecretaris Mona Keijzer (ministerie van Economische Zaken en Klimaat) ondertekende donderdag 26 november de MKB-deal Sm@rt Together van de regio Arnhem-Nijmegen. Samen met 17 andere gemeenten in de regio krijgt Lingewaard 400.000 euro van het ministerie. Hiermee komt de totale investering in het MKB Arnhem / Nijmegen door verschillende partijen op 1,6 miljoen euro.

Wethouder Economische Zaken Helga Witjes is blij met deze MKB-deal. “Het is een mooi resultaat dat we bereikt hebben door in de regio samen te werken.” Met dit geld gaat de regio de komende drie jaar midden- en kleinbedrijven helpen bij vragen en investeringen op het gebied van digitalisering. Dit was ook een duidelijke wens van de regionale MKB-bedrijven. “Soms ontbreekt het aan geld, tijd en kennis. Hierdoor blijven kansen op innovatie en groei liggen. Met deze deal willen we die drempels wegnemen.”

Maak gebruik van de mogelijkheden!
Ook ondernemers in Lingewaard gaan voordeel hebben van deze deal. “Deelname aan dit project is een mooie kans voor ondernemers om een nieuwe (digitale) markt beter te ontsluiten. Juist in deze tijd moet je digitaal goed bereikbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan het starten van een bezorgservice via het internet of het aanbieden van online service. Met alleen een klassieke website bereik je bijvoorbeeld jongeren al niet meer. Daarom roep ik ondernemers vooral op om gebruik te maken van de mogelijkheden van deze deal.”

Belangrijk voor iedereen
De regio gaat activiteiten vóór en met bedrijven organiseren. Zodra hier meer over bekend is, nemen we dit mee in de nieuwsbrief voor ondernemers. Doel is om het MKB in de regio economisch veerkrachtiger te maken. “Dat is niet alleen belangrijk voor de ondernemers zelf. De bedrijven zijn belangrijk voor de werkgelegenheid. Ook spelen ondernemers een cruciale rol in onze gemeenschap. Bijvoorbeeld als toeleverancier van andere bedrijven of als sponsor van sportverenigingen. Deze deal is dus belangrijk voor iedereen in Lingewaard!”