Persbericht gemeente Lingewaard
“Mijn naam is Hossein Shakeri. Ik werk bij Stichting Rijnstad als maatschappelijk werker. Ik ben uw helpende hand bij financiële problemen. Samen met zorgverzekeraars, woningcorporaties en het waterbedrijf help ik bij het oplossen van vroegtijdige achterstanden. Dit doe ik vanuit het project ‘Vroegsignalering schulden’.”

Voorkom grote schulden
Uit verschillende onderzoeken blijkt dat mensen gemiddeld vijf jaar wachten met het vragen van hulp bij schulden. Daarom zoekt Stichting Rijnstad inwoners vroegtijdig op en biedt hen hulp aan. Om zo grotere schulden te voorkomen.

Samen op zoek naar een oplossing
“Door dit project heb ik gemerkt dat veel inwoners geen gebruik maken van de mogelijkheden die er zijn. Dit komt omdat er veel verschillende regelingen en voorzieningen zijn, maar veel inwoners deze niet kennen. Ik help met het aanvragen en zoek samen een oplossing.” Daarnaast helpt Stichting Rijnstad ook inwoners die graag willen weten wat hen financieel te wachten staat. Bijvoorbeeld bij het overlijden van hun partner of bij een scheiding.

Neem contact op
“Dreigt u in de financiële problemen te komen? Bent u het overzicht kwijt? Heeft u iemand nodig die
samen met u alles op orde maakt? Neem dan contact op, zodat ik of een van mijn collega’s u op tijd kunnen helpen. Stuur een e-mail naar shvlingewaard@rijnstad.nl of bel (026) 31 27 700.”