Persbericht Gemeente Lingewaard
In goed overleg hebben de organiserende comités van de Bemmelse, Gendtse en Huissense sinterklaasintocht en burgemeester Josan Meijers vanmorgen besloten om de traditionele aankomst en ontvangst van de sint in Lingewaard dit jaar niet te laten doorgaan. De burgemeester en de comités vinden het onverantwoord om in deze tijd van corona grootschalige evenementen te organiseren die veel bezoekers trekken. Dit is in lijn met het advies van het regionaal beleidsteam van de Veiligheidsregio.

Traditioneel doen de organiserende comités van Bemmel, Gendt en Huissen rond deze tijd bij de gemeente een aanvraag voor een evenementenvergunning die nodig is om de intocht te houden. Dit jaar informeerden de comités naar het standpunt van de gemeente over de intocht.
De organisatoren voorzagen dat de intochten in deze coronatijd mogelijk een risico vormen voor de gezondheid van deelnemers en bezoekers. De burgemeester deelt deze verwachting. Na overleg hebben de comités besloten geen aanvraag te doen voor een evenementenvergunning.
De comités onderzoeken of ze de aankomst van de sint in de gemeente op een andere, veilige (mogelijk digitale) manier kunnen organiseren.