Deel Karstraat 17 tot 20 april dicht…

1471
Afzetting Nijverheidsweg met de Karstraat ivm werkzaamheden.

De provincie Gelderland voert uitgebreide werkzaamheden uit op de Karstraat (N839). Het gaat om het gedeelte tussen de rotonde Nijverheidsstraat en de aansluiting met de A15. Daarom is dit gedeelte van de Karstraat (N839) afgesloten van vrijdag 17 april 20.00 uur tot maandag 20 april 5.00 uur. Het gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid. Fietsers kunnen tijdens de werkzaamheden gebruik maken van het nieuwe fietspad.

Aanpassing Karstraat (N839)
Deze werkzaamheden maken onderdeel uit van de grotere aanpassing van de N839 tussen Huissen en Bemmel. De provincie Gelderland verbreedt de Karstraat naar een dubbele rijbaan. Ook plaatst de provincie op de kruising Baalsestraat (Linie) en Karstraat (Dikelsestraat) verkeerslichten. Langs de westzijde van de weg ligt het nieuwe fietspad en een parallelweg. Dit fietspad sluit later aan op de toekomstige fietstunnel onder de A15. De provincie verwacht dat er nog 1 extra weekendafsluiting nodig is voor de laatste werkzaamheden aan dit stuk weg. Dan krijgt dit wegvak de laatste laag asfalt en worden de verkeerslichten geplaatst.

Meer verkeer
Wij verwachten meer verkeer in de regio. Onder andere door de geplande doortrekking van de A15 en het verbreden van de A12. We leggen daarom twee extra rijstroken aan tussen de Papenstraat in Bemmel en de Lingewal in Huissen.

Meer informatie
De aanwonenden en bedrijven om en nabij dit traject krijgen op tijd bericht over mogelijke tijdelijke aanpassingen. Meer informatie leest u op gelderland.nl/N839. Kijk voor actuele werkzaamheden en omleidingsroutes op