De muurrestanten van de Arnhemse Poort zijn een rijksmonument. In het voorjaar van 2021 zullen ze voor het publiek beter te bewonderen zijn. Een uitgebreid artikel over de plannen staat in Mededelingen nr. 5. Het tijdschrift van de Historische Kring Huessen dat deze week verscheen.

Wie Huissen kent weet, dat men er een feestje kan bouwen. Pastoor Kölcken (18de eeuw) vond echter al die muziek op zondagen en kerkelijke hoogtijdagen maar niets. Hoe het afliep……

De Witte Dame. Een spookachtige verschijning. Is het verhaal erachter waar of niet waar? Verder in het blad ook aandacht voor een zevental boeken over Wo2, waarin Huissen “een rol speelt”.

Zo kun je bijvoorbeeld in het boek Terugblik 2020 voor het eerst een overzicht van het verzet in Huissen vinden (met onverwachte namen).

Ook zien we in het tijdschrift een aantal foto’s van de bijzondere gevelstenen uit de Pilgrimstraat. De column van Joop Brons is wederom verrassend en uit de rijke fotoverzameling zien we een opname getiteld “Een gouden bruiloft met een zwarte rand”.

Dit alles en nog veel meer is te lezen én te zien in Mededelingen nummer 5. De leden krijgen het nog in hun brievenbus (of hebben het al gehad). Meer weten over de verkrijgbaarheid van het tijdschrift Mededelingen? Stuur dan een mailtje naar museum@huessen.nl