Op 10 november was de Dag van de Mantelzorg. Helaas kon er dit jaar geen fysieke activiteit plaatsvinden, maar Lingewaardse mantelzorgers werden toch in het zonnetje gezet. Vrijwilligers en medewerkers van Stichting Welzijn Lingewaard brachten een roos en een goodiebag aan alle mantelzorgers die bij de stichting bekend zijn.

Dit in samenwerking met de gemeente.  Ze werden overstelpt met positieve reacties! Hieronder een greep:

“Vanmiddag ging de voordeurbel en daar stond een jongeman met een mooie roos en blauwe tas met inhoud. Wat een lief gebaar , om ook als gemeente Lingewaard mee te doen aan de week van de mantelzorger. Ondanks dat je mantelzorger bent in welke vorm dan ook; het ontstaat altijd uit liefde .
Maar dan is het toch een verrassing als je niet vergeten wordt door je gemeente en SWL.
Dank voor het gebaar en het initiatief!”

“Heel erg leuk om zo op deze manier een presentje te mogen ontvangen. Mijn dochter zit nu nog op school, maar zal er zeker blij mee zijn als ze straks thuis komt.”

“Zojuist werd ik blij verrast met een hele leuke attentie. Zelfs aan mijn dochter Guusje was gedacht. Super lief. Ik ben zelf nu in de lappenmand door een val dus ervaar nu ook de afhankelijkheid. Doordat ik als mantelzorger het goede voorbeeld heb gegeven, kom ik niks te kort.”

Ook voor de mensen die meegedaan hebben met de verspreiding – teamleden en vrijwilligers van SWL- hadden er een goed gevoel bij om hieraan mee te werken. Door het in deze vorm te gieten en de rozen en tassen bij mensen thuis te bezorgen, hebben ze veel mantelzorgers bereikt én even aandacht kunnen geven. Iets waar mensen in Coronatijd juist zo’n behoefte aan hebben.

Door een wervingscampagne hebben zich in een maand tijd al 80 nieuwe mantelzorgers bij SWL gemeld. Maar SWL is altijd op zoek naar nieuwe mantelzorgers en vrijwilligers. Ben of ken jij ook een mantelzorger die een steun in de rug kan gebruiken? Of heb je zin om je in te zetten als vrijwilliger? Meld je dan bij Monique Ritzen: 06 22933258 m.ritzen@swlingewaard.nl