Persbericht gemeente Lingewaard
In goed overleg hebben de grote Lingewaardse carnavalsverenigingen en burgemeester Nelly Kalfs afgesproken om alle geplande fysieke carnavalsfestiviteiten in ieder geval tot de jaarwisseling niet te laten doorgaan. Zij vinden het onverantwoord om in tijden van corona evenementen te organiseren die veel bezoekers trekken.

Het carnavalsseizoen begint jaarlijks op 11 november, de elfde van de elfde. Traditioneel vinden dan verschillende festiviteiten plaats. De burgemeester en de carnavalsverenigingen vinden het gezien alle risico’s van corona niet verstandig om die feesten door te laten gaan.

De betrokken partijen komen begin van 2021 opnieuw bij elkaar. Alleen als de situatie rond corona sterk is verbeterd en er geen maatregelen meer gelden, bekijken zij of, en zo ja in welke vorm, carnavalsactiviteiten kunnen doorgaan.

Het afgelasten van de feesten in november en december is een tweede tegenslag voor de carnavalsverenigingen dit jaar. Begin 2020 werden de meeste carnavalsoptochten in Lingewaard afgelast door storm.

Burgemeester Kalfs prijst de opstelling van de carnavalsverenigingen: “Ik weet hoe belangrijk carnaval is voor een groot deel van onze inwoners. Het getuigt dan ook van realiteitszin, verantwoordelijkheid en moed dat de betreffende verenigingen nu al een streep zetten door de feesten. Door deze actie hoop ik dat onze inwoners niet onnodig tijd en energie steken in alle voorbereiding.”

“Ik vind het persoonlijk erg jammer dat de carnavalsfeesten niet doorgaan”, vervolgt de burgemeester. “Carnaval is voor mij een uitgelezen kans om kennis te maken en te feesten met mensen die ik lang niet heb gezien.”