Carnaval in Lingewaard vieren we dit jaar in kroegen en zalen. Ondernemers en carnavalsverenigingen zijn druk bezig met de laatste voorbereidingen om er in verschillende kernen een mooi carnavalsfeest van te maken. Loco-burgemeester Johan Sluiter vindt het goed nieuws dat we toch carnaval kunnen vieren. “Misschien niet zoals we gewend zijn of graag zouden willen. Maar aan de andere kant: toch meer dan dat we gedacht hadden. Laten we er samen iets moois van maken!”

Carnaval in de kernen
Zaterdag 26 februari is de traditionele sleuteloverdracht waarbij de burgemeester de sleutels van de kernen overhandigd aan de carnavalsprinsen. In de meeste kernen wordt een aangepast carnaval georganiseerd. Er zijn geen optochten. De feesten vinden binnen plaats en meestal wordt er gewerkt met kaartverkoop. Geen kaartje betekent geen toegang. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de verschillende horecagelegenheden en/of carnavalsverenigingen.

Geen fruhsjoppe in Huissen
Carnaval binnen vieren betekent ook geen traditioneel fruhsjoppe in Huissen. In een aantal horecagelegenheden wordt binnen feest georganiseerd. Buiten carnaval vieren kan niet. “Kom dus niet naar Huissen om op straat carnaval te vieren. Maar koop een kaartje en vier gezellig carnaval binnen. Geniet van het elkaar ontmoeten en samen carnaval vieren. Alaaf en Helau!”