zaterdag 9 december 2023
Home Gemeente Buurtbemiddeling in coronatijd…

Buurtbemiddeling in coronatijd…

614

Persbericht gemeente Lingewaard

We leven in bijzondere tijden door de coronamaatregelen. Het normale leven staat even stil. Veel mensen moeten thuiswerken en de kinderen helpen met schoolwerk. Anderen moeten werken in moeilijke omstandigheden. Er is onzekerheid en soms ook wel angst.

Groepsgevoel en conflicten

Tegelijk is deze tijd goed voor het groepsgevoel. Conflicten worden even aan de kant gezet om voor elkaar te kunnen zorgen. Buren doen boodschappen voor elkaar, initiatieven ontstaan om onze kwetsbare medemens te helpen. Mooi om te zien dat we elkaar in een echte crisis weten te vinden. Maar soms lukt dat niet. We begrijpen dat burenruzies nu extra vervelend zijn. Je hoort en ziet elkaar meer dan in normale tijden. Je kunt nu misschien ook wel minder hebben van je buren. De stap naar buurtbemiddeling is dan logisch.

Buurtbemiddeling is gratis!

Buurtbemiddeling werkt normaal met gesprekken om buren te helpen om samen oplossingen af te spreken. Dat is nu even moeilijker, want persoonlijke gesprekken mogen niet. Maar buurtbemiddeling is gratis en deze weken wel gewoon open voor een telefonisch adviesgesprek. Maar ook om te overleggen wat u in uw situatie zou kunnen doen of als u uw verhaal kwijt wil. Daar zijn we voor.

Hoe kunt u buurtbemiddeling bereiken?

U kunt tijdens kantoortijden bellen naar (088) 00 11 333. Kijk ook op de site www.buurtbemiddelingsterker.nl als u wil weten wie zijn en hoe wij werken. Wilt u tips hoe u met problemen met de buren kunt om gaan? Kijk dan eens op de gloednieuwe site www.problemenmetjeburen.nl die vol staat vol met tips.