Burgemeester Nelly Kalfs heeft opdracht gegeven tot het sluiten van een appartement aan de Laurentiusstraat 4b in Huissen. Op dit adres trof de politie op 29 juni 2021 een handelshoeveelheid harddrugs en een vuurwapen aan.

De burgemeester kan een woning sluiten wanneer er drugs wordt gevonden. Daarom gaat het appartement aan de Laurentiusstraat op 3 september 2021 voor één maand dicht.

Rust in omgeving terugbrengen
Met de sluiting wil de burgemeester de bekendheid van het adres als drugsadres teniet doen, de rust in de omgeving terugbrengen en herhaling van verstoring van de openbare orde en verdere aantasting van het woon- en leefklimaat voorkomen. Daarnaast wil de burgemeester door deze sluiting eventuele gevoelens van onveiligheid in de omgeving wegnemen. “De handel in harddrugs is een onverantwoordelijke manier om te proberen snel geld te verdienen”, zegt de burgemeester. “Het aantreffen van een vuurwapen in deze woning onderstreept nog maar eens dat de handel in harddrugs vaak samen gaat met ernstige criminaliteit. Dit is gevaarlijk voor bewoners én omwonenden.”

Verdachte situaties melden
De burgemeester roept inwoners op om de politie te bellen als zij iets verdachts zien of horen. “Meldingen van verdachte situaties zijn heel belangrijk. Om gevaarlijke situaties te voorkomen, maar ook om de politie te helpen bij de opsporing van de criminelen die achter de synthetische drugsproductie en drugshandel zitten. Drugscriminaliteit is erg gevaarlijk. Het tast ons gevoel van veiligheid aan. Gelukkig komen er steeds vaker meldingen binnen bij de politie of bij Meld Misdaad Anoniem. Zo zorgen we er met elkaar voor dat Lingewaard veilig blijft.”

Huis verhuurd? Zorg dat er geen drugshandel plaatsvindt!
Mensen die hun huis verhuren, moeten zich bewust zijn van de risico’s. De verhuurder is verantwoordelijk voor wat er in zijn huis gebeurt, dus ook voor eventuele illegale praktijken. Verhuurders doen er dan ook goed aan zich te verdiepen in het werk, inkomen en de historie van de huurder, een goed huurcontract op te stellen en afspraken te maken over periodieke controles van de woning. Vermoedt u illegale handelingen? Schakel dan de politie in.