Burgemeester Josan ging vanmorgen langs bij Robin Meijerman om hem persoonlijk te feliciteren met zijn benoeming van kinderburgemeester in het nieuwe schooljaar. Er waren in totaal vier kandidaten uit Bemmel die graag kinderburgemeester wilden worden. Robin was verrast, blij en trots dat de selectiecommissie voor hem heeft gekozen.

Robin is 11 jaar oud, woont in Bemmel en zit op basketbal. Hij gaat zich het komend schooljaar inzetten voor kinderen in de gemeente Lingewaard. De aanpak van zwerfvuil staat hoog op zijn prioriteitenlijstje. Kinderen kunnen ook bij hem terecht met vragen en goede ideeën. Als kinderburgemeester is hij regelmatig aanwezig bij officiële bijeenkomsten van de gemeente.

Robin wordt op 26 augustus om 19.00 uur geïnstalleerd in de vergaderzaal aan de Langekerkstraat 17 in Huissen, voorafgaand aan de raadsinformatieavond (die start om 19.30 uur). Hij neemt dan het stokje over van de huidige kinderburgemeester, Tess Elbers. Van haar wordt op dezelfde avond afscheid genomen. De installatie en het afscheid zijn te volgen op YouTube.