In april van dit jaar werd een bejaarde vrouw uit ons werkgebied het slachtoffer van een slinkse babbeltruc. De vrouw werd gebeld door iemand die zich voordeed als politieagent van de afdeling fraude. Mevrouw zou zijn gehackt, maar er zou een ‘politieagent’ aan de deur komen op haar te helpen. Een paar minuten later kwam er een man aan de deur en stapte haar woning binnen. Mevrouw moest vervolgens haar pinpas, pincode en haar sieraden aan de zogenaamde politieagent meegeven. Hij zou die spullen dan voor haar in veiligheid brengen.
Enige tijd later troffen onze echte collega’s, elders in het land, twee personen aan die sieraden bij zich hadden. Doordat de uiterlijke kenmerken van de sieraden goed waren vastgelegd in het proces-verbaal van aangifte, sloeg een oplettende collega aan op deze sieraden.
Nader onderzoek wees uit dat de aangetroffen sieraden overeenkwamen met de sieraden van ons slachtoffer.
Vandaag zijn wij bij het slachtoffer geweest om haar de sieraden te tonen die waren aangetroffen. Alle sieraden bleken van haar te zijn en ze was dan ook ontzettend blij. Zo had zij de trouwring van haar overleden echtgenoot weer terug.
Let op!
Geef NOOIT uw eigen pinpas en/of pincode aan iemand. Vertrouw niet iedereen. Als u geen bezoek verwacht, doe nooit zomaar open. Ga niet in op verkoopverhalen aan de telefoon en geef geen antwoord op allerlei persoonlijke vragen, maar hang op! Zoek een veilige plek voor uw waardevolle spullen en maak foto’s en een beschrijving.
Dit is een bericht van de politie Lingewaard