Alle jonge mantelzorgverleners in Lingewaard verdienen een bedankje. Staan zij ingeschreven bij het Steunpunt Mantelzorg en zijn ze tussen de 8 en 24 jaar? Dan kunnen zij zich aanmelden voor een cadeautje. Kent u een jonge mantelzorgverlener? Geef dan deze tip aan hen door of vraag voor uw (jonge) mantelzorgverlener een bedankje aan.

Wie zijn jonge mantelzorgverleners?
Jonge mantelzorgverleners zijn kinderen en jongeren tot 25 jaar die opgroeien met het verlenen van zorg. Bijvoorbeeld aan hun vader of moeder, broer of zus met een chronische ziekte of beperking. In Nederland is een op de vijf jongeren mantelzorgverlener. Ook in Lingewaard verlenen jongeren mantelzorg. Zij kunnen best wat hulp gebruiken.

Hulp voor mantelzorgers
Voor jongeren is het soms lastig de zorg te combineren met bijvoorbeeld school, werk, vrienden en hobby’s. Voor veel mantelzorgverleners is de zorg nog zwaarder geworden sinds de uitbraak van het coronavirus. Het Steunpunt Mantelzorg helpt ook jonge mantelzorgverleners. Mantelzorgverleners die wat extra hulp of steun nodig hebben, kunnen contact opnemen met mantelzorgconsulent Monique Ritzen van Stichting Welzijn Lingewaard (SWL). Bel of app naar (06) 22 93 32 58, of mail naar m.ritzen@swlingewaard.nl. Op www.jongemantelzorg.nl en www.mantelzorg.nl staan eer informatie en verhalen van andere jonge mantelzorgverleners.

Mantelzorgcompliment aanvragen
Alle mensen die mantelzorg ontvangen, kunnen tot 31 oktober een bedankje aanvragen voor degene die voor hen zorgt. Kijk op www.lingewaard.nl/mantelzorgcompliment hoe u dat kunt doen. Jongeren tot 18 jaar ontvangen een cadeaubon. Jonge mantelzorgverleners kunnen bij SWL ook een bedankje aanvragen via het Steunpunt Mantelzorg van SWL.