U kunt weer een mantelzorgcompliment aanvragen. De gemeente Lingewaard waardeert de inzet van mantelzorgers. Daarom helpen we inwoners in Lingewaard die hun mantelzorgers willen bedanken. Zij kunnen een mantelzorgcompliment aanvragen. Dat kan nog tot en met 30 november van dit jaar.

Wat is het mantelzorgcompliment?
Met het mantelzorgcompliment kunnen inwoners uit de gemeente Lingewaard hun mantelzorger bedanken. Het mantelzorgcompliment is een geldbedrag van maximaal €140,- per jaar per huishouden/adres. Heeft u meer dan één mantelzorger? Dan magu het bedrag onder deze mensen verdelen. Voor mantelzorgers die jonger zijn dan 18 jaar, is er een cadeaubon.

Wie kan het mantelzorgcompliment aanvragen?
De mantelzorgontvanger of de mantelzorger kan de aanvraag indienen. Hiervoor gelden wel voorwaarden:
Degene die hulp ontvangt, moet bijvoorbeeld in Lingewaard wonen. Degene die de hulp verleent, hoeft dat niet.
Per huishouden kunt u één keer per jaar een mantelzorgcompliment aanvragen. En zo zijn er nog wat voorwaarden.
Bij het aanvragen hebben we onder andere gegevens nodig van de als aanvrager maar ook van degene die het compliment in ontvangst mag nemen. Lees alle informatie over het mantelzorgcompliment die u nodig heeft.

Hulp nodig?
Vanaf 1 oktober kunt u hierbij hulp krijgen via de telefoon. Ons telefoonnummer is (026) 32 60 111 en u kunt er terecht van dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.
Dit is een persbericht van de gemeente Lingewaard.