Vrijdag 25 september bewezen de bewoners van de Oranjerie in Huissen dat sporten & bewegen zelfs in je eigen galerij mogelijk is. Yogadocente Saskia Hofman nam de deelnemers mee in de wereld van de stoelyoga. Op eigen lenigheidsniveau brachten bewoners hun hele lichaam in beweging.

Op de foto kun je zien dat het niet zomaar om een beweegactiviteit ging. In een prachtige subtropische binnentuin, door bewoners zelf onderhouden, genoten deelnemers zichtbaar van de ontspannen muziek. In combinatie met de rustgevende stem van de yogadocente waande zij zich even in een waar paradijs. Niet alles was ontspannen, bij de deelnemers kon je goed zien dat sommige oefeningen behoorlijk uitdagend waren. Maar door de juiste aanwijzingen van Saksia kon iedereen op zijn niveau mee doen.

Voor de activiteitencommissie van het complex was het niet de eerste beweegactiviteit. Jeu des boules staat ook nog op het programma en als corona het toe laat is er in het nieuwe jaar weer een ‘lente’receptie. Kortom, genoeg te beleven in de Oranjerie.

De beweegactiviteit krijgt door het succes wellicht daar een vervolg. Heb jij ook een galerij of binnentuin en wil je jouw appartementencomplex samenbrengen met een beweegactiviteit? Neem dan contact op met Sport- & Cultuurcoach Quint van de Ven voor advies en ondersteuning dit kan via: q.vandeven@swlingewaard.nl of 06-13966536.