Persbericht gemeente Lingewaard
De coronacrisis raakt iedereen, ook in onze gemeente. Voor sommigen van ons is het zelfs een zeer moeilijke periode in het leven. Mensen die ons dierbaar zijn, zijn ziek geworden of overleden. Ook verliezen sommige mensen hun baan. Leuke dingen als diploma-uitreikingen, verjaardagsfeestjes en familiebezoekjes kunnen niet doorgaan.

Hulp en steun aan elkaar
Gelukkig zijn er ook positieve dingen gebeurd sinds de uitbraak van corona. Binnen Lingewaard zijn veel inwoners in actie gekomen om elkaar te helpen, of om elkaar te steunen. Bijvoorbeeld met boodschappen doen, voor elkaar koken, het organiseren van buurtbingo’s of het maken van een wandeling of praatje met iemand in de buurt.

Aandacht
Op 6 oktober start een periode waarin we in heel Nederland stilstaan bij de gevolgen van corona. De gemeente Lingewaard staat hier samen met onze inwoners ook bij stil. Het is belangrijk om aandacht te blijven geven voor elkaars verdriet en teleurstellingen. Zeker nu de maatregelen weer strenger worden. Met aandacht voor elkaar kijken we in Lingewaard hoe we elkaar er doorheen helpen. Zodat we er samen bovenop komen.

Meer informatie
Kijk op www.aandachtvoorelkaar.nl voor meer informatie over deze landelijke actie. Heeft u hulp nodig of heeft u een actie of idee om andere inwoners te helpen? Kijk dan op www.swlingewaard.nl en neem contact op met Stichting Welzijn Lingewaard.