Tien basisscholen uit Lingewaard en Overbetuwe doen van 26 september tot en met 20 oktober mee aan de E-waste Race. Zij gaan de strijd aan met elektronisch afval (e-waste). De kinderen zamelen klein elektronisch afval in zodat dit hergebruikt of gerecycled kan worden. Zo leveren ze een mooie bijdrage aan de circulaire economie! Wethouder Maarten van den Bos was bij IKC Marang voor de aftrap. In Lingewaard doen ook De Borgwal, Het Drieluik, IKC Binnenstebuiten en IKC de Regenboog mee.

Doe ook mee!

Woont u in de buurt van een van de deelnemende scholen? Dan kunt u tussen 26 september en 20 oktober gratis uw elektronisch afval thuis laten ophalen. Meld uw elektronisch afval aan via www.ewasterace.nl(externe link). Op die website ziet u ook welk afval de leerlingen bij u kunnen ophalen. De kinderen krijgen punten voor de ingezamelde e-waste. De school met de meeste punten wint een geheel verzorgd schoolreisje. Als dank voor uw bijdrage in de strijd tegen e-waste krijgt u kortingscodes voor mooie duurzame producten.

Wat is E-waste?

E-waste is elektronisch afval. Kapotte of oude apparaten met een stekker eraan of een plek voor een batterij. Denk bijvoorbeeld aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker of een oud mobieltje. Maar ook oude of kapotte kabels en adapters.

Na de E-waste Race

Heeft u na de E-waste Race elektronisch afval? Dat kunt u op veel plaatsen gratis inleveren. Bijvoorbeeld bij supermarkten en elektronicawinkels. Wanneer u uw klein elektronisch afval apart inlevert, zorgt u ervoor dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald.

Dit is een persbericht van de Gemeente Lingewaard.