Afgelopen donderdag (16 januari) in het Dominicanenklooster in Huissen vierde Stichting Welzijn Lingewaard (SWL) samen met haar vrijwilligers en samenwerkingspartners tien jaar welzijnswerk in Lingewaard. De kleine samengestelde organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een volwassen, ondernemende brede welzijnsorganisatie die midden in de samenleving staat. 

Tijd voor een feestje en een dankwoord voor de bijna 400 vrijwilligers die samen met de 18 professionals die de organisatie telt, welzijnswerk in Lingewaard mogelijk maken. Ook het belang van de samenwerking met partners in het veld werd extra benadrukt. Hierdoor is het mogelijk om inwoners net dat steuntje in de rug te geven waardoor zij niet vereenzamen, lekker mee kunnen blijven doen en langer hun zelfstandigheid kunnen behouden. 

De ruim 200 bezoekers konden luisteren naar Drs. Janny Bakker-Klein, bestuurder van Movisie en onlangs gepromoveerd op het onderwerp ‘Responsiviteit; anders kijken in het sociaal domein’, genieten van live muziek van de Bronco Brothers, de kersverse SWL film bekijken, waarin het werk en de impact van welzijnswerk in Lingewaard aan bod komt. Ook kregen zij op een speelse manier inzicht in de uitkomsten van het onlangs gehouden tevredenheidsonderzoek onder de SWL vrijwilligers.  
Er werd geproost op een nieuw decennium met mooie samenwerkingen en doorontwikkeling van het welzijnswerk in Lingewaard!

Wilt u weten wat SWL voor u kan beteken, kijk dan op onze website: www.swlingewaard.nl.